Pályadiagnosztika - PÁTER
PATER pályadiagnosztikai szakértői rendszer

A PATER egy vasúti pályadiagnosztikai döntéssegítő számítógépes rendszer. A program célja, hogy a pályafenntartási szakemberek mindennapi munkájában szükséges elemzési, tervezési feladatokban támogatást nyújtson, amelynek alapja a műszaki és vizsgálati adatok részletes nyilvántartása, egyszerű elérhetősége, színvonalas grafikus megjelenítése és összevethetősége.
A program az Infrastruktúra adatbázisban (ID) biztosítja a hálózati, felépítményi és műszaki pályaadatok, valamint a Mérési adatbázisban (MD) a mérési adatok nyilvántartását és azok naprakészen tartását.
A Forgalombiztonsági modul (TS) szolgáltatást kínál a pálya teljes körű sebességi állapotának megítélésében. A program további speciális moduljaival, a Munkatervezési modullal (MS), a Technológiai és költség modullal (TC) lehetőség nyílik a szükséges karbantartási munkák tervezésére.

A tárolt adatok grafikus megjelenítésével és Elemzési szolgáltatásával (A) a program könnyíti a pályafenntartási és –üzemeltetési feladatok mindennapi végzését, a döntések előkészítését. Segítséget nyújt az elvégzett fenntartási munkák, illetve hibamegszüntetések dokumentálásában. A PATER egy web-es alkalmazás. A felhasználók az interneten keresztül érhetik el a rendszer központi adatbázisát, így mindig frissített és érvényes adatokat kapnak. Az adatok kezelése vasútvonalak (vágányok) szerint és az adatbázisban definiált vasút-igazgatási szervezeti egységek szerint is lehetséges.

A program nyilvántartási elemei, elemzési szolgáltatásai rugalmasan adaptálhatók a különböző vasúttársaságok sajátos műszaki igényeihez.

További letölthető anyagok
www.templatemo.com / CC BY 3.0